smart products for smart parents

Check onze Facebook pagina voor mooie kortingcodes!

kortingcodes op onze facebook!

Van de loopfiets naar de fiets: zonder vallen en opstaan

Toen ik voor zijn tweede verjaardag een loopfietsje aanschafte, had ik niet kunnen bedenken dat mijn zoon een jaar later zonder valpartij zou wegfietsen op een normale fiets.

Op een zaterdagmiddag had mijn zoontje opeens bedacht dat hij op een gewone fiets wilde fietsen. Een echte fiets, met trappers en zonder zijwieltjes. De buurjongen had namelijk ook net een echte fiets gekregen.

Ik vond het eigenlijk niet zo’n goed idee want ik had geen zin in valpartijen. Maar hij was vastbesloten dat ik de zijwieltjes van zijn fietsje moest halen en dat hij echt wel zonder kon fietsen. Dus ik besloot hem het voordeel van de twijfel te geven en schroefde zijn zijwieltjes eraf.

Tot mijn grote verbazing fietste hij direct weg, zonder te vallen. Aan het eind van de straat stopte hij en draaide die zich trots lachend naar me om. ‘Zie je nou dat ik het wel kan, papa!’

Ik snapte er helemaal niets van. Had mama soms al met hem geoefend? Maar langzaam begon het bij mij te dagen. Hij had al een jaar achter de grote buurjongens aan geroetsjt op zijn loopfietsje. Daarmee had hij dus al zo goed zijn balans leren te houden, dat hij zonder verdere oefening ook op een gewone fiets rechtop kon blijven.

Wanneer is een loopfietsje geschikt?

Een loopfietsje is de perfecte methode om je kind te leren fietsen, zonder blauwe plekken. Vanaf twee jaar kunnen ze meestal al uit de voeten met een loopfiets. In het begin zal dat langzaam, voetje voor voetje schuifelwerk zijn. Maar na wat oefening zweven ze met opgetrokken beentjes een heuvel af.

Het is een handig transport voor kinderen die niet graag stil in een buggy blijven zitten. Zelf wandelen werkt vaak maar kort en kan bovendien je tempo flink verlagen. Met de loopfiets een ommetje naar de supermarkt gaat daarentegen wel razendsnel.

En mocht je kind toch halverwege bedenken liever zelf te willen rennen, geef dan niet te snel toe dat jij zijn of haar fietsje wel verder draagt. Ik zeg altijd dat hij hem gerust mag laten liggen, dat er dan vast wel een ander kindje langs komt dat er heel blij mee is. Dan pakt hij hem razendsnel weer op want hij wil hem echt niet kwijt.

Voor degene die een loopfietsje niet kennen, hier een filmpje van Firstbike:

voor degene die ook nog een buggy nodig hebben, nu een mooie aanbieding!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>